עזיבת יצחק פטרבורג, את תפקיד מנכ"ל סלקום, עקב מעורבות הבעלים החדשים צריכה ללמד את המנכ"ל החדש, עמוס שפירא, כי עליו לגייס את כל יכולות התמרון ויחסי האנוש שצבר בחייו כדי להתמודד עם נוחי דנקנר הדומיננטי וצוותו
הסיבה העיקרית להעברתו של יצחק פטרבורג מתפקידו כמנכ"ל סלקום, היא אי נכונותו לקבל את המלצת ראש קבוצת הבעלים אי.די.בי. (אותה עת, הבעלים המיועד) נוחי דנקנר, לעבוד עם משרד הפרסום המועדף עליו, כך לפחות נטען בתקשורת.
את פטרבורג ניתן להבין, זו התערבות בעבודת המנכ"ל. תפקיד הבעלים/הדירקטוריון הוא למנות מנכ"ל ראוי, להשגיח שלא יעשה שגיאות הרסניות ובמידת הצורך לפטרו. אי אפשר להגיד למנהל בכיר איך לנהל את העסק. בעלים הפועל כך לא יוכל אחר כך לדרוש הסברים ממנכ"לו על התנהלות לא ראויה.
עמוס שפירא, המנכ"ל הנכנס של חברת הסלולר הגדולה, יצטרך כעת לגייס את כל יכולות התמרון ויחסי האנוש שצבר בחייו כדי להתמודד עם דנקנר הדומיננטי וצוותו. כבר השבוע פורסם כי שפירא מינה מנהל כספים חדש לסלקום. ומי הוא מנהל הכספים החדש? טל רז, שהיה מנהל הכספים של אלרון, חברה הנמנית על קבוצת אי.די.בי. ומי ניהל בעבר את אלרון? היו"ר החדש של סלקום, מבכירי אי.די.בי., עמי אראל.
על פניו נראה כי ליו"ר בסלקום יהיה קשר ישיר עם מנהל הכספים. שפירא מקבל את אי.די.בי. מלמעלה ומלמטה.
שפירא יגלה שיש הבדלים בין ניהול חברה בבעלות ממשלתית – אל על, אותה עזב לאחר שנמכרה למשפחת בורוביץ – לבין ניהול חברה בבעלות של בעלים פרטיים דעתניים החולשים על שורה של חברות גדולות, ואשר לעיתים האינטרס הכלל קונצרני לא תמיד תואם לזה של החברה הבודדת.