עבודה: כנס – הגירה היא סוגיה פוליטית

על הגירה ועל פוליטיקה, על צעירים שארצותיהם לא מסוגלות להכיל אותם ועל תרומתה של התקשורת לתדמית השלילית של ההגירה – רשמים מכנס בינלאומי.

****

הגירה היא תהליך טבעי ששורשיו נעוצים עמוק בהיסטוריה האנושית. כיום יש בעולם כ-230 מיליון מהגרים, כ-3% מאוכלוסיית העולם.
"למרות זאת", אמרה פרופסור קתרין דונאטו, מאוניברסיטת ואנדרבילט בארה"ב, "חקר ההגירה והגדרת ההגירה הם תחום חדש יחסית, משום שבעבר לא היו מגבלות כניסה ומעבר בין ארצות. רק באמצע המאה ה-20, לאחר שנוצרו הרבה מדינות וישויות לאומיות חדשות, היכולת להגן על גבולות הפכה לסימן של עוצמה ושל ריבונות (sovereignty)."

דבריה נאמרו במסגרת הכנס הבינלאומי "מגמות הגירה ב-25 השנים האחרונות" שערך "המכון להגירה ושילוב חברתי" במרכז האקדמי רופין.

בהמשך הכנס נערך פנל ובו אמרה פרופסור גליה להב, מאוניברסיטת סטוני-ברוק בארה"ב, כי הגירה נתפסת במקרים רבים כתהליך טכנוקרטי של מעבר מארץ לארץ. "אך זו תפיסה מוטעית," אמרה, "הגירה היא סוגיה של ערכית שיש לה משמעויות פוליטיות נרחבות."
המחיש ריצ'רד לואיס, מהמכון ללימודי אירופה בבלגיה: "הבעיה של אוקראינה נוצרה בגלל הגירה ואיש לא אמר על כך מילה, למרות מיליוני המילים שנאמרו עליה."
"אף פוליטיקאי," הוסיפה ואמרה גליה להב, "לא יגיד: 'אנחנו צריכים עוד מהגרים', כי אמירה כזו תיפגע בסיכויי הבחירה שלו. הוא ישקול שיקול של הטווח קצר. למרות שברור כי לאורך זמן קיים הצורך במהגרים בעולם העבודה."
פרופסור הווארד דאנקן, ראש פרויקט מטרופוליס הבינלאומי בקנדה, אמר כי "בארצות מתפתחות לא מסוגלים לקלוט את הצעירים שלהן ולכן הם מהגרים לארצות המפותחות. שם יש להם ביקוש משום שאוכלוסייתן הולכת ומתבגרת".
לואיס ציין כי אירופה צריכה להבין שההגירה תימשך. לכן, לדעתו, על האיחוד האירופי ליצור להגירה תדמית חיובית. זאת,  כדי להוות משקל נגד לתקשורת הנוטה להדגיש את ההיבטים השליליים של ההגירה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שוקי שטאובר

שוקי שטאובר

חוקר, סופר, עיתונאי, יועץ ומרצה בתחומי ניהול, עבודה וקריירה

מאמרים נוספים מרחבי האתר שעשויים לעניין אותך

בחזרה לאותנטיות

הולכים ומתרבים המצבים בהם השוכר דירה במסגרת איירביאנבי לא פוגש את המארח. זה משאיר לו מפתח במקום מוסכם, ואם צריך מתקשרים בכתב או בשיחת טלפון.

סיור היסטורי קצר

ביקרתי בכמה מאתריה הבולטים של ולורה, העיר השלישית בגודלה באלבניה, בה הוכרזה עצמאות המדינה בשנת 1912. מוזיאון העצמאות הקטן, מספר את סיפורה של אותה שנה.

המסע לוולורה

בשעה רבע לאחת-עשרה רכשתי כרטיס נסיעה במיניבוס ארוך (25 מושבים) שעוד מעט ייסע ל-ולורה המרוחקת 181 ק"מ מסרנדה. השארתי במשרד הכרטיסים את הטרולי והלכתי לאכול