כנס: על חשיבות הטכנולוגיה, שיקום חברות וחשיבה בגדול

בשבוע שעבר פקדתי את הוועידה השנתית לניהול שרשרת אספקה, עליה מנצחת בגאון ידידתי משכבר סיגל ג'ורג'ביץ הבלתי נלאית.
דברי פתיחה נאמרו על ידי התעשיין הוותיק שמואל דורנשטיין, הבעלים של רב בריח שמבקש להתמודד על ראשות התאחדות התעשיינים.
דורנשטיין אמר שלתעשיינים יש השפעה מועטה על מחיר המוצר והשפעה רבה יותר על עלויות הייצור ולכן על התעשיינים לפעול לטובת היתרון הטכנולוגי. זה היה המסר המרכזי שלו כמועמד: להוביל לחדשנות טכנולוגית בתעשייה.
יובל כהן, מנכ"ל קרן ההשקעות פורטיסימו אמר שסוד ההצלחה זה לחשוב בגדול ולצאת מאזור הנוחות. הוא הדגיש כי אין די בהתייעלות, בעבודה קשה ואפילו בניצול קשרים. גם חוכמה לא מספיקה. על המבקשים להצליח, כך אמר, להציב מטרות אגרסיביות; לדמיין, אפילו לפנטז.
קובי בן משה, מנכ"ל קבוצת אביב ראיין את אבי זלצמן מנכ"ל קבוצת כפרית תעשיות, העוסקת בתחום הפלסטיק. זלצמן סיפר איך קיבל לידיו חברה במשבר עם אזהרת עסק חי ושיקם אותה בהצלחה. החברה הגיעה לעברי פי פחת בשל ניסיונות של התרחבות לא מבוקרת בחו"ל. כשזלצמן נטל את המושכות הועילה לו מאד העובדה שהכיר היטב את החברה, מה שחסך לו זמן למידה. הוא חילק את החברה ליחידות קטנות, סגר שתי פעילויות משמעותיות והקטין עלויות. במקביל פעל לטובת גידול עתידי. משום כך רכש שליטה בשתי חברות, בסין ובקנדה, שהפכו למנועי הצמיחה החדשים של הקבוצה.
10/12/2019

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שוקי שטאובר

שוקי שטאובר

חוקר, סופר, עיתונאי, יועץ ומרצה בתחומי ניהול, עבודה וקריירה

מאמרים נוספים מרחבי האתר שעשויים לעניין אותך

בחזרה לאותנטיות

הולכים ומתרבים המצבים בהם השוכר דירה במסגרת איירביאנבי לא פוגש את המארח. זה משאיר לו מפתח במקום מוסכם, ואם צריך מתקשרים בכתב או בשיחת טלפון.

סיור היסטורי קצר

ביקרתי בכמה מאתריה הבולטים של ולורה, העיר השלישית בגודלה באלבניה, בה הוכרזה עצמאות המדינה בשנת 1912. מוזיאון העצמאות הקטן, מספר את סיפורה של אותה שנה.

המסע לוולורה

בשעה רבע לאחת-עשרה רכשתי כרטיס נסיעה במיניבוס ארוך (25 מושבים) שעוד מעט ייסע ל-ולורה המרוחקת 181 ק"מ מסרנדה. השארתי במשרד הכרטיסים את הטרולי והלכתי לאכול