מוזי ורטהיים מנסה לכפות מינוי מנכ"ל לחברת החדשות, אך עליו לאפשר למנכ"לים שלו להחליט בנידון ולהתערב רק אם החלטתם נגועה בחוסר סבירות קיצונית
למעלה מחצי שנה מתנהלת חברת החדשות ללא מנכ"ל קבוע. בתקופה זו מונה אבי וייס למנכ"ל זמני וכעת מבקשים המנכ"לים של חברות האם השותפות בחברת החדשות, שתי הזכייניות של ערוץ 2 – רשת וקשת, למנותו למנכ"ל קבוע. אבל בעל המניות המרכזי של קשת, מוזי ורטהיים מעדיף על פני וייס מועמד אחר – את ניסים משעל.
מבלי להתייחס למידת ההתאמה לתפקיד של כל אחד משני אנשי תקשורת ותיקים אלו, הרי שרצונו של ורטהיים לכפות את דעתו על אחד משני המנכ"לים שצריכים לקבל את ההחלטה, המנכ"ל שלו אבי ניר, לוקה בחוסר תקינות ניהולית.
ורטהיים מינה מנכ"ל ועליו לתת לו לעבוד. על ורטהיים כבעלים להתערב רק אם הוא חש כי ההחלטה נגועה בחוסר סבירות קיצונית. אם ורטהיים יתמיד בהתעקשותו, ניר יצטרך להגיב כדי להגן על כבודו המקצועי והניהולי.
לו ורטהיים היה משתתף בועידת ישראל לעסקים אולי היה מקשיב רוב קשב לדבריו הבאים של נתן חץ, מאנשי הנדל"ן הבולטים בישראל, שאמר: "שוק ההון בארצות הברית 'קונס' חברה שיש בה רמת שליטה גבוהה מדי".
חץ הסביר כי שליטה גבוהה מדי של אדם אחד בחברה מחזקת את האפשרות כי החברה תיפעל גם לפי גחמותיו ולא רק משיקולים ענייניים שבמרכזם טובת החברה. לעיתים אדם כזה אפילו אינו משמש כנושא מישרה בחברה, אלא שלוחיו הם אלו שמייצגים את עמדותיו סביב שולחן הדירקטוריון.
השוק האמריקני בוגר, השתמע מדבריו של חץ, הוא מבין את הבעייתיות שבדומיננטיות יתר של בעלים, ומראש נותן הערכת חסר לחברה כזו.
חיים סבן, שותף אף הוא בקשת, מכיר היטב את השוק האמריקאי ועל כן אין זה פלא שהוא אינו שותף לגישתו של ורטהיים. לדעתו, את ההחלטה צריכים לקבל המנהלים המקצועיים.
ורטהיים, איש עסקים בעל משקל במשק הישראלי ובעלים דעתן, אולי כבר צריך היה ללמוד את לקחו מפרשות דומות בהן היה מעורב כמו זו של המינוי שלא צלח של רפי גינת, ההתערבות שלא עלתה יפה לטובת נוחי דנקנר בפרשת ישראייר ותוכנית 'עובדה' והפרידה המתוקשרת מהמנכ"ל הקודם שלו אורי שנער. עליו לתת למנכ"לים שלו להחליט. בכך גם ישמור על מעמדם וכבודם.