ניהול: מי מתאים להוציא את פריזמה מהמשבר?

כדי לבצע את מלאכת השיקום של חברת ההשקעות, יהיה על יובל גביש להיות מוכן לעבודה קשה כלפי חוץ מול הלקוחות, העמיתים והתקשורת, וכלפי פנים – מול העובדים, תוך גיבוי ותמיכה של היו"ר רון לובש, שלא ייתן למנכ"ל החדש שלו להיכשל.

חברת ההשקעות פריזמה נמצאת בכותרות לאחרונה, לאחר שספגה פידיונות כבדים בקרנות הנאמנות ולאחר ירידות חדות בקופות הגמל הסולידיות. כחלק ממסע השיקום החליט רון לובש, יו"ר פריזמה ומנהלה המשותף של קרן מרקסטון, בעליה של חברת ההשקעות, על מינוי יובל גביש במקום דב קוטלר.

המינוי מעלה את השאלה מה צריכים להיות מאפייניו של מנהל שנכנס לחברה הנמצאת במשבר מתמשך ושמוטל עליו לבצע את מלאכת השיקום שלה.

לובש החל לנהל את המשבר המתמשך שחווה החברה מעט באיחור, אך בצורה ראויה. במסיבת העיתונאים שערך אתמול דיבר בבהירות ובכנות, הודה במחדל המקצועי שהוביל לנפילה חדה בערך השקעותיהם של עמיתי קופת הגמל וקרן ההשתלמות שבניהולה, והבטיח שייקח אחריות על מתן פיצוי לנפגעים.

בעבר פורסם כי גבי רביד, לשעבר מנכ"ל פסגות, היתה מועמדת לתפקיד מנכ"ל פריזמה, אך המועמדות לא הבשילה בשל חילוקי דעות ביחס לגובה שכרה. לובש צריך לשמוח על תוצאה זו של המשא ומתן עמה. לא מישהי כמו גבי רביד מתאימה כיום לנהל את פריזמה. היא ידועה ומוכרת מדי, ויש לה תג מחיר גבוה. פריזמה צריכה כיום מנכ"ל מסוג אחר. איש מקצוע שנכון לקחת על עצמו עבודה קשה של שיקום – כלפי חוץ מול הלקוחות, העמיתים והתקשורת וכלפי פנים, מול העובדים. מלאכת שיקום המורל חיונית כדי לייצב את החברה.

החברה זקוקה לאדם מוכשר, אנונימי במידה מסוימת, שנכון להפשיל שרוולים ולגשת למלאכה הקשה. מנהל המונע על ידי האמונה כי מלאכת שיקום החברה תקפיץ אותו למרכז התודעה הציבורית. מנהל שגובה שכרו החודשי הוא לא השיקול המרכזי שלו, אלא מנהל שמעריך כי מלאכת שיקום החברה תזניק את המוניטין שלו. בעקבות זה, מן הסתם, תבוא גם העלאת השכר ושלל הטבות אחרות.

לאדם כזה מדובר בהזדמנות משום שרבים, בעיקר כאלו שכבר צברו מוניטין והצמיחו אגו תואם, עשויים להירתע מכניסה לארגון פגוע. המנכ"ל שמונה יזכה למלוא הגיבוי והאהדה. מרקסטון, בעליה של פריזמה, היא קרן השקעות גדולה ומכובדת המנוהלת על ידי אנשים מוערכים, ונראה כי הכישלון של פריזמה לא דבק בלובש. לובש לא ייתן למנכ"ל החדש שלו להיכשל, הוא יעמוד לצידו וילווה אותו לכל אורך הדרך.

כמובן שקל יהיה ללובש יותר להתערב במלאכת ניהול השיקום כאשר הוא עובד עם מנכ"ל אנונימי יחסית ולא עם מישהו בעל שם – עניינים של אגו. בהקשר זה, לא מן הנמנע שרביד אמרה ללובש "לא" כשהבינה כי הוא עומד להיות שותף דומיננטי בתהליך השיקום. השכר הגבוה עשוי להיות רק התירוץ מוסכם לאי הבשלת המשא ומתן על מועמדותה.

מנכ"ל אנונימי רשאי יהיה להניח כי גם התקשורת לא תנגח אותו יותר מדי – דבר חשוב בדרך לשיקום אמון הציבור. המדיה אוהבת להשתלח במנהלים בכירים ומוחצנים, מהם היא ששה לעיתים "להוציא קצת אוויר". 

מאמר זה פורסם גם כאן: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3515263,00.html

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שוקי שטאובר

שוקי שטאובר

חוקר, סופר, עיתונאי, יועץ ומרצה בתחומי ניהול, עבודה וקריירה

מאמרים נוספים מרחבי האתר שעשויים לעניין אותך

בחזרה לאותנטיות

הולכים ומתרבים המצבים בהם השוכר דירה במסגרת איירביאנבי לא פוגש את המארח. זה משאיר לו מפתח במקום מוסכם, ואם צריך מתקשרים בכתב או בשיחת טלפון.

סיור היסטורי קצר

ביקרתי בכמה מאתריה הבולטים של ולורה, העיר השלישית בגודלה באלבניה, בה הוכרזה עצמאות המדינה בשנת 1912. מוזיאון העצמאות הקטן, מספר את סיפורה של אותה שנה.

המסע לוולורה

בשעה רבע לאחת-עשרה רכשתי כרטיס נסיעה במיניבוס ארוך (25 מושבים) שעוד מעט ייסע ל-ולורה המרוחקת 181 ק"מ מסרנדה. השארתי במשרד הכרטיסים את הטרולי והלכתי לאכול