ארגונים "צעירים" זוכים לעיתים מזומנות במקומות הראשונים בדירוגי רמת השירות. וזה לא מפתיע – קל הרבה יותר ללמוד מטעויות של אחרים מאשר לתקן את שגיאותיך שלך
כך, למשל, העיתון "גלובס" בשיתוף בנק דיסקונט החל לאחרונה במיזם חדש בתחום, וכבר העלה בחכתו שלושה ארגונים שזכו במקום הראשון: פרטנר בתחום הסלולר, טיב טעם בתחום קמעונאות המזון, ומכבי שירותי בריאות מבין קופות החולים. שלושתם ארגונים "צעירים" – מצטרפים חדשים יחסית למתחרים לענף בו הם פועלים.
אין זה מפתיע, ויהיו מי שיגידו שזו כבר "לא חוכמה" לזכות בתחרות שירות כארגון צעיר. עצם היותו של הארגון מצטרף חדש לענף כבר מעניק לו נקודות זכות. לכן, כדאי אולי שהמדרגים למיניהם של תחרויות איכות שירות, "גלובס", המי"ל ואחרים, יתחשבו בנתון זה כאשר הם בוחנים את הקריטריונים להשוואה והמשקל הניתן לכל אחד מהם.
מדוע גיל הארגון משנה במקרה זה? משום שקל יותר ללמוד מטעויות של ארגונים אחרים מאשר לתקן את שגיאותיך שלך. כניסה מאוחרת לענף המתבצעת כראוי מושתתת גם על למידה והפקת לקחים מניסיונם של אחרים. לא פעם חלק ממנהלי הארגון החדש מגוייסים מקרב מנהלים שהועסקו בחברות הותיקות.
הקמת מערכת ארגונית ראויה היודעת להעניק שירות איכותי אינה משימה פשוטה, אך מסובך שבעתיים לשנות מערכות קיימות. הנחלת שינוי ברמת השירות ואיכותו כרוכה בשינוי ארגוני, וככזה הוא נתקל תמיד בהתנגדות של מי שחוששים (ובמידה רבה של צדק) כי יפגע בהם.
תהליך השיפור בארגון ותיק הוא איטי, ולעיתים כרוך גם בירידה ברמת השירות, לבטח בטווח הקצר, בשל השינויים התהליכיים, הטכנולוגיים והפרסונליים. לכן טוב יעשו המדרגים אם יבחנו גם את מידת ההשתפרות של ארגונים. הצלחה משמעותית בקריטריון זה היא הישג ניהולי ראוי לשמו.