ניהול: אלו לא הנשים, זו איכות הניהול

בכנס "נשים ליד שולחן הדירקטוריון", הציגה חברת דן אנד ברדסטריט ממצאי מחקר שערכה. מחקר  שהצביע על מתאם חיובי בין מספר הנשים החברות בדירקטוריון לבין גובה התשואה אותה השיאה החברה לבעלי המניות. הדוברים בכנס, שארגנה עמותת כ"ן (כוח לנשים) המבקשת לקדם את מעמדן של הנשים בעולם העסקים, נטו להעניק למימצא זה משמעות ברורה – הוספת נשים לשולחן הדירקטוריון מעלה את הסיכוי להצלחתה הכלכלית של החברה. כותרת העיתון דה מרקר, שהביא את המימצא החיובי בפני קוראיו, ציינה במפורש:  "מחפשים תשואה גבוהה למשקיעים? מנו נשים לדירקטוריון". היש הצהרה ברורה מזו?
בכנס הרצתה עו"ד דליה טל, שהוסיפה וסיפרה, בהקשר זה, כי נחשפה למחקרים מחו"ל שהצביעו על קשר בין נוכחות מוגברת של נשים בדירקטוריון לבין התנהלות טובה יותר של החברה בתחום אחריות תאגידית. ברוח אותה כותרת: "רוצים חברה הוגנת יותר ובעלת מוניטין חיובי יותר. מנו נשים לדירקטוריון".

כמו במקרים רבים קשה לשמור על אובייקטיביות מלאה כאשר מבקשים לקדם נושא, גם אם הוא נושא ראוי כשלעצמו. הרי כל חוקר מתחיל יכול לקבוע כי הקשר בין שני המשתנים הוא לא בהכרח זה שהוצג בכנס ובחשיפה התקשורתית. אנחנו דווקא רוצים לטעון כי ההשפעה של אופן ניהולה של החברה על תוצאותיה גבוהה לאין שיעור מאשר השפעת נוכחותן המוגברת של נשים בדירקטוריון.


חברה המנוהלת נכון גם מקדמת נשים
חברה המנוהלת נכון חותרת גם לגיוון של מועסקים בכל ריבדי החברה, גם בדירקטוריון. חברה כזו מודעת ליתרונות של קידום מוגבר של נשים. חברה כזו גם מודעת לחשיבות תרומתה של אחריות תאגידית להצלחת החברה. הרצון לגוון ולהעשיר את אוכלוסיית המועסקים הוא עצמו חלק מגישה תאגידית ראויה.

במילים אחרות, יש קשר בין שני המשתנים,  אבל הפוך: לא נוכחותן המוגברת של הנשים גורמת, בהכרח, להצלחת החברה; אלא חברה מצליחה לאורך זמן גם מובילה קו ניהולי המעודד את הגברת נוכחותן של נשים בדירקטוריון, ובתפקידים ניהוליים בכלל. 

מאמר זה פורסם גם כאן: https://finance.walla.co.il/item/1845910

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שוקי שטאובר

שוקי שטאובר

חוקר, סופר, עיתונאי, יועץ ומרצה בתחומי ניהול, עבודה וקריירה

מאמרים נוספים מרחבי האתר שעשויים לעניין אותך

בחזרה לאותנטיות

הולכים ומתרבים המצבים בהם השוכר דירה במסגרת איירביאנבי לא פוגש את המארח. זה משאיר לו מפתח במקום מוסכם, ואם צריך מתקשרים בכתב או בשיחת טלפון.

סיור היסטורי קצר

ביקרתי בכמה מאתריה הבולטים של ולורה, העיר השלישית בגודלה באלבניה, בה הוכרזה עצמאות המדינה בשנת 1912. מוזיאון העצמאות הקטן, מספר את סיפורה של אותה שנה.

המסע לוולורה

בשעה רבע לאחת-עשרה רכשתי כרטיס נסיעה במיניבוס ארוך (25 מושבים) שעוד מעט ייסע ל-ולורה המרוחקת 181 ק"מ מסרנדה. השארתי במשרד הכרטיסים את הטרולי והלכתי לאכול